2012. március 28., szerda

Jegyesfotózás

A jegyesfotózást e-sessionnak, vagy engagement sessionnak is szokás nevezni. A lényege, hogy a párok a kreatív esküvői fotózás előtt, amolyan próbaképpen készíttetnek egy képsorozatot. Úgy is lehet mondani, hogy a jegyesfotózás az esküvői fotózás főpróbája, csak itt még nyoma sincs az esküvőn fellelhető feszültségnek. 
Nagyon kevesen vannak ahhoz hozzászokva, hogy fényképezőgép előtt pózoljanak, ezért ha az esküvő napján állnának először profi kamera elé, akkor lehet, hogy zavarban lennének, éppen ezért a jegyesfotózás kiváló alkalmat ad a párok számára, hogy megszokják a kamera jelenlétét.
A jegyesfotózás másik nagy előnye, hogy a párok megismerhetik az esküvői fotós személyét, személyiségét - élesben láthatják, hogyan dolgozik, illetve a képeket látva eldönthetik, hogy őt szeretnék-e felkérni az esküvői fotózásra.
A jegyesfotózást maga az alkalom teszi különlegessé, de egyébként semmi másban nem különbözik egy kreatív portréfotózástól. Az esküvői fotózással ellentétben itt rugalmasak lehetnek a helyszín, illetve az időpont választást illetően, nincsenek kényelmetlen ruhák, nem zavarhat be a rossz időjárás, nem vár türelmetlenül a násznép.
A jegyesfotózás másik hozadéka, hogy közös élményt nyújt a pároknak, hiszen nemcsak a képek maradnak meg, hanem a fotózás emlékei. Úgy gondolom, hogy egy ilyen képsorozat még jobban össze tudja hozni a párokat.
Az e-session csak most kezd népszerűvé válni hazánkban, természetesen az USA-ban már régóta hatalmas népszerűségnek örvend. Itthon sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak akkor jelentkeznek jegyesfotózásra, ha már kitűzték az esküvő dátumát. Én azt javaslom, hogy már akkor érdemes egy ilyen élményfotózásra elmenni, ha az esküvő még csak a tervezgetés fázisában van.
Fontos megjegyeznem, hogy a fenti rugalmas feltételek miatt a jegyesfotózás költségei sokkal alacsonyabbak a kreatív esküvői fotózás költségeinél.
A jegyesfotózással tehát mindenki nyerhet. A párok kapnak magukról egy kiváló képsorozatot, gazdagabbak lesznek egy csodálatos élménnyel, megbizonyosodhatnak az esküvői fotós rátermettségéről, illetve hozzászokhatnak a kamera előtti pózoláshoz. Az esküvői fotós pedig jobban megismerheti a párt, így az éles fotózás alkalmával könnyebben tudja belőlük kihozni a legjobbat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.