2012. március 29., csütörtök

Kreatív esküvői fotós

Az esküvő szervezése során az esküvői fotós kiválasztása bizalmi kérdés, mégis sokan nem fektetnek elég energiát a megfelelő esküvői fotós kiválasztásába. A legtöbb pár csupán a képek minőségét nézi, és nem igazán kíváncsiak az emberre, aki készítette. Pedig ha a pár a kreatív fotózás során nem kerül egy hullámhosszra az esküvői fotóssal, akkor az ő képeik nem lesznek olyan jók, mint amilyet a portfólióban láttak. 
Az esküvői fotós személye azért is fontos, mert a nagy nap során tulajdonképpen vele töltik el a legtöbb időt a párok. Azt szoktam mondani, hogy az esküvői fotózás akkor válik sikeressé, ha a pároknak az egy élmény marad. Ha a párok jól érzik magukat a fotózás közben, az a képeken is meg fog látszani - éppen ezért a kiváló portfólió mellett az esküvői fotós személyisége is nagyon fontos.
A kreatív esküvői fotózás azt jelenti, hogy a nagy napot az esküvői fotós olyan szemszögből mutatja be, amely mindenki számára érdekes, és eltér a szokásostól. Úgy gondolom, hogy sokat fejlődött az esküvői fotós szakma, mára a legtöbb esetben elfelejthetjük az unalmas beállított fotókat.
Az esküvői fotós is művész, akinek egyéni látásmódja van, és előfordulhat, hogy a stílusa egyes pároknak nem teszik, mások meg éppen rajongnak érte. Összességében elmondható, hogy esküvői fotósból túlkínálat van, így a párok kedvükre válogathatnak a legjobbakból - de igyekezni kell, mert a legügyesebbek hamar elkelnek!
A kiválasztásnál tehát sosem csak a képekre koncentráljanak, hanem próbálják elképzelni, hogyan éreznék magukat azzal az emberrel, hogyan tudnának hallgatni az instrukcióira. Kérdezzenek bátran, hiszen a megválaszolt kérdések rengeteg félreértést, vagy kétséget el tudnak oszlatni.
Az esküvői fotós lefoglalásánál mindig írjanak szerződést, mert előfordulhat, hogy akár egy évvel az esküvőjük előtt kérik fel a munkára. Egy ilyen megállapodás, és esetleg egy foglaló birtokában pedig nyugodtan hátradőlhetnek, illetve koncentrálhatnak az esküvőszervezés más pontjaira is.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.